logo Srbija bez barijera logo Jednaki
Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gradska organizacija slepih Beograda, realizovala je projekat „Osnaženi i ravnopravni“.
Programom je, uz veliko zalaganje edukatora, profesorke Svetlana Vučković, omogućena uspešna obuka šest članova naše organizacije u samostalnom kretanju i orjentaciji pomoću belog štapa. Nakon savladavanja osnovnih tehnika kretanja uz pomoć belog štapa na ulicama u neposrednom okruženju Organizacije, korisnici programa su savladali bezbedno kretanje na odabranim lokacijama.
Zahvaljujemo se resornom ministarstvu koje je prepoznalo potrebu sprovođenja ovog vida obuke koja u velikoj meri jača kapacitet osoba sa oštećenim vidom koji su nakon završene obuke u prilici da samostalno funkcionišu u svakodnevnim aktivnostima.
Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br.1 Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br. Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br. Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br. Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br. Osnaženi i ravnopravni (na slici su prikazani polaznici u toku obuke)slika br.