Aktivnosti

Poštovani članovi, Jevrejski kulturni centar je članovima GOSB  i njihovim pratiocima, omogućio besplatan ulaz na dva koncerta koja organizuje u mesecu aprilu.
Koncerti će biti održani u novootvorenom Jevrejskom kulturnom centru  Oneg Šabat, Jevrejska 16.
  1. Koncert ,,Adnan Ahmedić (gitara)“  SREDA, 20.04. u 20:00h Repertoar čine španski i grčki kompozitori kao i obrade tradicionalnih numera sa Balkana. Adnan Ahmedić rođen 1975. godine u Sarajevu  umetnik  sa izuzetno istančanim pristupom gitari. Njegovo sviranje predstavlja kombinaciju virtuoznosti, šarolikog izražavanja i delikatnog zvuka. Imao je priliku obrazovati se i usavršavati kod čuvenog Ivana Kalcine. Diplomu i zvanje profesora stekao je na “Prayner Konservatorium” u Austriji Vienna Muzičkoj Akademiji. Adnan Ahmedić održao je koncerte širom Evrope, Amerike i Azije gde je nastupao kao solista i u sklopu simfonijskih orkestara. Do sada je objavio tri CD- a a trenutno radi na četvrtom koji će ponuditi publici dozu dinamičnijeg zvuka filmske i mediteranske muzike.
  2. Koncert  „Rahat Maqam Reunion’’ SUBOTA, 23.04. u 20:00h Veče tradicionalne muzike Bliskog istoka i južnog Balkana • Muzika turskih, arapskih, jevrejskih, romskih i jermenskih kompozitora na različitim jezicima. Nakon tri godine, Rahat ponovo nastupa u Beogradu, gde je na inicijativu trojice izvođača i ljubitelja muzike Istoka ovaj tročlani sastav i osnovan 2017. godine. Rahat će beogradskoj publici prirediti jedinstveno veče tradicionalne muzike Bliskog istoka i južnog Balkana. Izvodiće se pesme turskih, arapskih, jevrejskih, romskih i jermenskih kompozitora, napisane na različitim jezicima ovog podneblja. Slušaoci će imati retku priliku da čuju autentične istočne instrumente (ut, kanun). Antonije Tot – vokal, ut Sinan Aćifović – klarinet Stefan Sablić – vokal, kanun