Aktivnosti


Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Gradska organizacija slepih Beograda u saradnji sa Savezom slepih Srbije obeležila je Međunarodni dan slepih, organizovanjem tradicionalnog takmičenja u samostalnom kretanju i orjentaciji pomoću belog štapa 13.10.2022.god.
U svećanoj sali biblioteke SSS “dr Milan Budimir”, manifestaciju je otvorila sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić, dok se prisutnima, pored predsednika organizacije Nikole Đorđevića, ovom prilikom obratila i sekretar Saveza slepih Srbije Jelena Stojanović. Otvaranju manifestacije prisustvovala je predstavnica Sektora za zaštitu OSI, Marina Drašković, osnivač fondacije “ Humana srca ” Danijela Vasiljević, predstavnica opštine Stari grad Nevena Dodić i direktorka škole za učenike oštećenog vida Veljko Ramadanović Jelena Vukić.
Ovom, za nas veoma važnom događaju, prisustvovala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof.dr Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu OSI Biljana Barošević koje su prisustvovale takmičenju u samostalnom kretanju. Ovom prilikom ministarka Kisić i pomoćnica Barošević su nakon razgovora sa predsednikom udruženja Nikolom Đorđević i članovima organizacije obišle dnevni centar, u kome se odvija većina programskih aktivnosti, kao i salon za masažu našeg udruženja “Biosana” u kome rade slepi i slabovidi fizioterapeuti.
Žiri u sastavu Svetlana Vučković, Tatjana Medved i Ljiljana Vučetić je ocenio da su ovogodišnji pobednici takmičenja po kategorijama:

Kategorija juniora
pohvaljen: Milan Nešković

Kategorija kadetkinja
1.mesto: Aleksandra Romanov
2.mesto: Ivana Đorđević
3.mesto: Katarina Lazarević

Kategorija kadeti
1.mesto: Ognjen Vuković
2.mesto: Konstantin Nečeski
2.mesto: Rade Ćaldović
3.Vasilije Džolić

Kategorija seniora i seniorki
1.mesto: Aleksandar Smukov

Kategorija veterana
1.mesto: Simka Golubović
2.mesto: Biljana Todorov
3.mesto: Sanja Dimković
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije
Slike sa manifestacije