Aktivnosti


ORGANIZACIJAMA SAVEZA SLEPIH SRBIJE I USTANOVAMA ZA SLEPE I SLABOVIDE
POZIV
ZA UČEŠĆE NA 24. MUZIČKOM FESTIVALU SAVEZA SLEPIH SRBIJE
 • U skladu sa Odlukom Upravnog odbora od 5. jula 2016. godine, 4. novembrа 2016. godine održaće se 24. Muzički festival Saveza slepih Srbije. Domaćin ovogodišnjeg festivala će biti Gradska organizacija slepih Beograda. ­­
 • Pozivamo organizacije Saveza  i ustanove za slepe i slabovide iz Srbije da prijave kandidate za učešće na festivalu. U prijavi je potrebno navesti:
  1.         ime i prezime;
  2.         adresu i telefon muzičara koji žele da nastupe;
  3.         naziv i dužina izabrane muzičke numere;
  4.        žanr kome pripada;
  5.         da li  je potrebna pratnja pri izvođenju izabrane kompozicije;
  6.         tonalitet.
  Osim toga, kandidat je dužan da uz prijavu dostavi na CD-u snimak muzičke numere s kojom želi da nastupi na festivalu u takmičarskom delu.
 • Prijave za muzički festival, kao i pomenute snimke, slepa i slabovida lica – kandidati treba da dostave najkasnije do 17. oktobra 2016. godine na adresu Saveza slepih Srbije, Beograd, Knez Mihailova 42/II, poštanski fah 61,  sa naznakon na koverti „Za muzički festival“.
 • Prijave pristigle posle navedenog roka neće biti uzete u obzir.
 • Stručna komisija ili selektor, će u primerenom roku, posle razmatranja prispelih prijava i preslušavanja dostavljenih snimaka, odlučiti koji slepi i slabovidi muzičari će moći da nastupe u takmičarskom delu na 24. Muzičkom festivalu.
 • O odluci selektora zainteresovani kandidati će biti blagovremeno obavešteni. Napominjemo da postoji Pravilnik o sprovođenju muzičkog festivala  slepih i slabovidih Srbije, sa kojim se možete upoznati ovde: Pravilnik o muzičkom festivalu Najavljeni 24. Muzički festival će se pripremati i sprovoditi u skladu sa pomenutim Pravilnikom.
 • Savez će naknadno dostaviti organizacijama informaciju o adresi održavanja festivala, detaljnijem programu, kao i o mogućnostima i uslovima prenoćišta, ukoliko to bude neophodno.  
PREDSEDNIKSEKRETAR
Milan StošićBranka Brkić