Kao partner na projektu „Osnaživanje slijepih žena za borbu protiv nasilja, diskriminacije i rodne ravnopravnosti“, čiji je nosioc Udruženje građana oštećenog vida Tuzla, Gradska organizacija slepih Beograda realizuje dve jednodnevne radionice u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).
Agenda radionica u oktobru mesecu:
 • Ponedeljak, 12.oktobar 2020.  (od 10:00- 15:30 h), Dnevni centar organizacije, Jevrejska br.24

  Tema:
  Diskriminacija (šta je diskriminacija, invalidnost kao osnov diskriminacije, uzroci diskriminacije, tipovi diskriminacije, neposredna i posredna diskriminacija , Član 6. žene sa invaliditetom, Zakon o sprečavanju diskriminacije OSI, postupak pred poverenikom, vežba, primeri iz prakse)
  -Edukatorka: Milka Malešević -Ko-edukatorka: Snežana Mađerčić
 • Utorak, 13.oktobar 2020.  (od 10:00- 15:30 h), Dnevni centar organizacije, Jevrejska br.24

  Tema:
  Nasilje nad ženama sa invaliditetom ( šta je nasilje prema ženama sa invaliditetom, vrste nasilja, opis stanja u Srbiji, >Međunarodni dokumenti – zahtevi koje postavljaju, izveštaj GREVIO komiteta, preporuke Saveta Evrope  o sprečavanju i suzbijanju  nasilja nad ženama i nasilja u porodici (Istanbulska konvencija), Program za sprovođenje za 2019. i 2020. godinu , plan aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti  za period 2017-2021, prepoznavanje nasilja, primeri iz prakse )

  -Edukatorka: Milka Malešević -Ko-edukatorka: Snežana Mađerčić
Pozivamo zainteresovane članove, naročito članice, da nam se prijave za učešće najkasnije do petka 09.10.2020.godine na Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ;Telefon: 2628471
Naglašavamo da je broj učesnika ograničen (maksimalno 20 učesnika) i da će organizator sprovesti sve neophodne mere koje su propisane od strane Kriznog štaba.
Logo partnera u projektu Ujedinjene nacije Logo partnera u projektu